четвртак, 15. април 2010.

Обележавање улица и блокова у Новом Београду

У сарадњи са Дирекцијом за путеве, општина Нови Београд почеће ускоро обележавање улица и блокова, чиме ће олакшати сналажење посетилаца и становника Новог Београда, најавио је данас председник општине Ненад Миленковић.

Са проблемом проналажења улица или бројева зграда, посебно у неком од новобеоградских блокова, сусрећу се не само они који су први пут у Новом Београду већ и његови становници.

– Тај проблем није нов, добро нам је познат, а морам да признам да и мени није увек јасно где се налази неки број ни где почиње улица. Нарочито се не сналазе они који дођу са стране. Када се гледа мапа Новог Београда, на њој све изгледа јасно, али када се нађете у неком од блокова, није баш јасно одредити где почиње и где се завршава нека улица и како пронаћи неки број. Прошле године, у сарадњи са Дирекцијом за путеве, кренули смо у решавање тог проблема и ускоро ће на улазу и излазу сваког блока бити постављени путокази и јасно означено како се крећу бројеви. Поред тога, планирамо и да мало освежимо изглед блокова. Наша идеја је да на билбордима који ће бити постављени на улазима уметници означе изглед блокова и оно што се налази у њима, што би било много занимљивије – рекао је Ненад Миленковић.

На таблама ће поред имена улица и бројева бити наведене установе и главни објекти који се ту налазе, као што су дом здравља, општина или друге установе.