четвртак, 22. април 2010.

Засађено 50 садница зимзеленог и листопадног дрвећа

Поводом Дана планете Земље, а у оквиру акције „Зелени градови Србије”, Савет за екологију општине Стари град организовао је сађење 50  садница зимзеленог и листопадног дрвећа у паркићу код Споменика обалским радницима поред Бранковог моста. Догађају су, поред чланова Савета за екологију са Андреом Симонов на челу, присуствовали и Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, као и припадници Добровољног  ватрогасног друштва „Стари град” и представници Пријатеља деце Старог града, а саднице су засадили радници ЈКП „Зеленило – Београд”.

Половина ових садница је истовремено посађена у основним школама „Браћа Барух”, „Вук Караџић”, „Михајло Петровић Алас”, „Стари град” и „Краљ Петар Први”.

Иницијатори ове акције су Министарство заштите животне средине и просторног планирања, Народна канцеларија председника републике и Институт за шумарство, који су свим пријављеним општинама у Србији (њих око 100)  поклонили по 50 садница, које ће бити посађене истог дана.

На Старом граду су засађене младице високих лишћара и четинара и то: украсне шљиве, багрема, јасена, јавора, липe и тује.