субота, 1. мај 2010.

Отворена смотра извиђача „Ада 2010”

Чланица Градског већа Нада Думић отворила је данас код купалишта „Београд” на Ади Циганлији смотру извиђача „Ада 2010”. На традиционалној смотри учествује више од 550 извиђача из Београда и других крајева Србије, као и извиђачи из Црне Горе, Републике Српске, Македоније и Босне и Херцеговине, а по други пут појавиће се и извиђачи из Хрватске и Словеније.

– Град традиционално подржава смотру извиђача, коју организује Савез извиђача Београда, а она се по други пут одржава на Ади Циганлији . Ово је добар начин да се основци и средњошколци друже и да се подрже праве вредности, као што су пријатељство и толеранција. Драго нам је што су се прикључили извиђачи из целог региона и тиме шаљемо поруку да најмлађе генерације не треба да трпе последице онога што се дешавало деведесетих година – рекла је Нада Думић.

Бранко Давидовић, старешина Савеза извиђача Београда, истакао је да ће извиђачи у наредна три дана боравити у шаторима и такмичити се у извиђачким и спортским дисциплинама, али и чистити Аду Циганлију.