понедељак, 28. јун 2010.

Апел градоначелника Драгана Ђиласа да у току реконструкције моста „Газела” грађани користе возила јавног превоза

Поводом почетка реконструкције моста „Газела” градоначелник Драган Ђилас апеловао је на суграђане да максимално користе возила јавног превоза.

– Поштовани Београђани, пред нама је прва права реконструкција моста „Газела” од његове изградње 1970. године. Радови на прилазним рампама почињу 1. јула. Како се ради о најоптерећенијем а самим тим и најважнијем београдском мосту, неизбежни су озбиљни поремећаји у саобраћају. Апелујем на све суграђане да у наредном периоду максимално користе возила јавног превоза како би се умањиле гужве у зони радова и на алтернативним уличним правцима. Уз ваше разумевање и стрпљење лакше ћемо сви заједно изнети овај неодложни подухват. 

Као што знате, од извођача радова тражили смо максимално ангажовање и добили гаранције да ће се радити по динамици коју смо договорили. Од 3. јула почиње обнова асфалта на аутопуту од „Газеле” („Сава центар”) до петље Тошин бунар и радиће се даноноћно да би све било завршено до краја августа. Радови на мосту „Газела” почеће 25. јула и трајаће до 6. октобра, а у то време радним данима биће проходне по две траке са обе стране, док ће викендом укупно бити слободне три траке, и то две у правцу Новог Београда и једна у супротном смеру. Од 6. октобра до 15. марта следеће године радиће се тако да посао не утиче на саобраћај, а на пролеће опет по систему „две плус две траке”. У случају да током реконструкције „Газеле” ипак дође до превеликих гужви, постоји могућност да преко Саве поставимо понтонски мост за који је Саобраћајни институт ЦИП већ израдио идејни пројекат, а што смо недавно презентовали у Скупштини града.

Надам се ипак да то неће бити неопходно, јер верујем да ће возачи током обнове моста показати довољно стрпљења, те да ћемо у сарадњи са Саобраћајном полицијом и извођачима радова успети да створимо прихватљиве услове за кретање возила. Захваљујем вам на разумевању, наводи се у апелу градоначелника Драгана Ђиласа.