понедељак, 9. август 2010.

Александар Антић обишао завршне радове на реконструкцији пута у Соколову

Председник Скупштине града Александар Антић обишао је данас завршне радове на реконструкцији пута у селу Соколово, који представља везу између општина Лазаревац и Барајево. Пут у дужини од око 3,6 километара обновљен је и проширен захваљујући иницијативи мештана села и финансирању из градског буџета.

Према речима Антића, без било какве дилеме нов пут, који је изграђен крајем осамдесетих година и од када ништа није улагано у њега, мештанима Соколова подићи ће квалитет живљења.

–  Овај пут представља најбољу и најбржу везу између две општине, те ће бити од великог значаја и за остале становнике Лазаревца и Барајева. Из градског буџета уложен је око 21 милион динара и на тај начин показујемо да је граду подједнако важно да гради мостове и да се бави стратешким инфраструктурним питањима, али и да, с друге стране, побољшава квалитет живота у сеоским подручјима, како би сви грађани имали асфалт до својих кућа. Приликом посете Лазаревцу договорено је и да се на првој седници градске скупштине нађе читав сет одлука о изради планова детаљне регулације јер смо свесни да без планова нема могућности да се општина даље развија и да се реализују бројни важни пројекти – казао је Антић.

Председник општине Лазаревац Бранко Борић истакао је да је реконструкција овог пута пример добре сарадње између града и општине, те да ће у наредном периоду настојати да та сарадња буде тешња. Изражавајући захвалност граду и посебно Дирекцији за путеве, он је најавио наставак улагања у улице и путеве на територији Лазаревца. Поред неколико саобраћајница које се тренутно обнављају на овој општини, преговара се и о реконструкцији моста у Миросаљцима који је доста оштећен. Лазаревцу је нужна и реализација пројекта из области водоснабдевања и заштите животне средине, па ће у будућности ово бити приоритет, истакао је Борић.

Реконструкцију пута иницирао је народни посланик Милисав Петронијевић, а посао је поверен Јавном комуналном предузећу „Београд-пут”.