понедељак, 9. август 2010.

Реконструкција вртића „Чика Јова Змај” према плану

Реконструкција (санација и адаптација) комбиноване дечје установе „Чика Јова Змај” у улици Саве Шумановића 1 на Вождовцу обавља се према утврђеној динамици и радови би требало да буду завршени до краја године. За то време, више од 400 малишана јасленог и вртићког узраста боравиће у најближим објектима, а управа Предшколске установе „Чика Јова Змај”, чије просторије се такође реновирају, у вртићу „Сестре Букумировић”. После обављених радова, и запослени и деца, имаће знатно боље услове за рад и боравак.

– Од 2008. године па до сада велике санације и адаптације на општини Вождовац урађене су у вртићима „Мила Јефтовић”, „Шећерко” и „Сестре Букумировић”, а сада се комплетно реконструише и „Чика Јове Змаја”, један од највећих вртића на овој општини. У објекту, површине око 2.000 квадратних метара, биће замењена водоводна и канализациона мрежа, електроинсталације, столарија, а биће уређено и двориште и подигнута ограда у висини од два метра. Предвиђено је да се радови заврше у року од шест до осам месеци – рекла је Љиљана Јовчић, секретарка за дечју заштиту.

Према њеним речима, Секретаријат у сарадњи са Предшколском установом „Чика Јова Змај” ради и комплетну техничку документацију за санацију и адаптацију вртића „1.001 радост” и „Цицибан”.