среда, 18. август 2010.

Нова група деце из социјално-угрожених породица сутра путује у Боговађу

Наставља се програм опоравка деце из социјално-угрожених породица из Београда у Боговађи. Група од седамдесеторо деце из 12 београдских општина кренуће у четвртак, 19. августа, у 10 часова.

Средства за боравак деце су обезбеђена захваљујући финансијској подршци суграђана, који су уз јунску уплатницу ЈКП „Инфостан” добили и уплатницу Црвеног крста Београда са позивом да помогну реализацију програма опоравка деце из ове категорије. Прикупљена средства у износу од 2.101.970 динара ће омогућити да у Боговађи борави укупно 170 деце.

Деца ће у објекту Црвеног крста Београда у Боговађи, месту 70 километара удаљеном од Београда, општина Лајковац, боравити до 26. августа. Организације Црвеног крста на територији Београда су у сарадњи са основним школама и одељењима Градског центра за социјални рад, као и са Удружењем бораца рата од 1990. године извршиле избор деце, узраста од 10 до 13 година. То су углавном деца из социјално-угрожених породица локалног становништва, деца која су присилно напустила своје домове у ратним вихорима на простору бивше Југославије, деца са расељеничким статусом са Косова и Метохије и деца из нехигијенских насеља.

О малишанима ће за време њиховог боравка у Боговађи бринути четири васпитача, аниматор и лекар, који ће надгледати њихово здравствено стање. Богат садржај дневних и вечерњих активности, дан испуњен различитим едукативним садржајима и спортским активностимави и купање у три монтажна базена учиниће седмодневни опоравак београдским малишанима незаборавним.