среда, 18. август 2010.

Почела изградња водоводне мреже у Рипњу и обнова резервоара „Драженовац”

Помоћник градоначелника Александар Шапић и в.д. директора ЈКП „Београдски водовод и канализација” Цвијо Бабић присуствовали су данас у Рипњу почетку изградње прве фазе водоводне мреже и обнови резервоара „Драженовац”. У другој фази биће изграђен још један резервоар и црпна станица.

– Градња резервоара „Драженовац” започела је још деведесетих година, али се од тада није много на њему радило. До краја године у Рипњу ће воду добити јавни објекти, као што су школа, дом здравља, апотека и вртић. Kада се буду постављале цеви, воду ће добити и грађани који се налазе на том путу. У радове ће бити утрошено око 30 милиона динара – рекао је Александар Шапић.

На овај водоводни систем, укупне дужине седам километара, поред јавних установа, моћи ће да се прикључи и још око 520 корисника.

– Водоснабдевање у Рипњу је велики, дугогодишњи и основни проблем и зато смо, на иницијативу градоначелника, и припремили пројектну документацију за радове који ће бити реализовани. Нашу београдску воду овде има само Железничка станица. Надам се да ће до средине 2012. године цело насеље добити воду. Они сада користе своје бунаре, али та вода није за пиће – казао је Цвијо Бабић.

Почетку радова присуствовала је и председница општине Барајево Бранка Савић. По завршетку радова и један део ове општине имаће боље снабдевање водом.