уторак, 26. октобар 2010.

Новоуређени „урбани џеп” на углу Браничевске и Небојшине

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић сутра у 12 часова симболично ће прогласити отвореним новоуређени „урбани џеп” на углу Браничевске и Небојшине улице. Урбани џепови су мале зелене површине које имају највећи потенцијал за уређење.

Општина Врачар реализује пројекат „Уређење урбаних џепова” и површина на углу Браничевске и Небојшине је први новоуређени урбани џеп на територији Врачара. Ова површина, на којој су били контејнери, сада је озелењена и уређена на основу пројекта дипломаца Шумарског факултета – Одсека пејзажне архитектуре, Лене Маџаревић и Далиборке Стојаковић. У стазу која води до пергола уграђене су мале соларне лампе, постављене клупе за одмор, тако да одрасли могу да се одморе, а деца безбедно играју.
Циљ овог пројекта јесте да се грађанима Врачара пружи естетски и функционално оплемењен јавни простор у високоурбанизованом градском ткиву, у којем ће моћи квалитетно да проведу слободно време. Уређење овог простора је допринос стварању бољег живота и лепшег животног окружења.