уторак, 16. новембар 2010.

Уговор о пројекту измештања далековода у новобеоградским блоковима

Члан Градског већа Мирослав Чучковић присуствовао је данас потписивању уговора о изради идејног пројекта за измештање далековода испод земље у новобеоградским блоковима 70 и 70а. Уговор су потписали председник општине Нови Београд Ненад Миленковић и Дејан Пауновић из фирме „Електроисток инжењеринг”, којој је поверен овај посао.

Чучковић је подсетио да су овакви далеководи постали прошлост на Карабурми, у улици Хусинских рудара, те да је захваљујући друштвеној одговорности „Електромреже Србије” општина Палилула добила нове парцеле где се могу градити стамбени и индустријски објекти.

– Град је вољан да учествује у финансирању сличног посла у Новом Београду, пре свега због житеља ове општине, али и због тога што ће се парцеле преко којих сада пролазе далеководи лицитирати и продавати. Док буду трајали радови, биће обезбеђено несметано снабдавање струјом – рекао је Чучковић.  

Према речима Ненада Миленковића, када су водови постављени, Нови Београд није био оволико изграђен, али је чињеница да последње две деценије они ометају развој општине. Измештањем далековода испод земље отвориће се могућност даљег уређења овог простора, а веома је важно што град Београд стоји иза ове иницијативе, додао је Миленковић.

Планирано је да се уклони седам стубова на потезу од трафо-станице „Београд 5” до топлане „Нови Београд”. По изради идејног пројекта, биће позната вредност читаве инвестиције.