среда, 24. новембар 2010.

Град купује опрему за Дневни боравак у Шекспировој

Из градске касе биће издвојена средства за набавку опреме за новосаграђени дневни боравак за ментално ретардирану децу и омладину у Шекспировој улици чије се отварање ускоро очекује. Осим неопходне опреме и ситног инвентара, нов објекат биће опремељен акваријумом и фонтаном, а град ће финансирати и набавку пећи за печење глине, неопходне за реализацију различитих уметничких радионица које имају за циљ стимулацију креативног изражавања особа са интелектуалним тешкоћама.

– Имајући у виду да су радови на изградњи објекта Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у завршној фази, указала се потреба за покретањем одговарајућих поступака јавних набавки опреме за наведени објекат, а у циљу стављања објекта у функцију у што краћем року по завршетку радова. С обзиром на то да се ради о новом објекту, потребно је да се набави целокупна опрема, која подразумева основна средства за рад и ситан инвентар – изјавио је за Беоинфо Владан Ђукић, градски секретар за социјалну заштиту.

Према речима Микаила Кијановића, руководиоца Дневног боравка у Шекспировој, нов објекат биће украшен уметничким радовима штићеника који су ангажовани у оквиру постојећих радно-окупационих терапија. Осим радионице за глину, штићеници овог боравка такође су активно укључени и у ликовну, текстилну, столарску и позоришну радионицу.

У новом објекту у Шекспировој улици, величине 1.600 квадратних метара, моћи ће да борави сто корисника. Дневни боравак имаће радионице за радно-окупациону терапију, физијатријски блок, фискултурну салу, учионицу и сензорну собу, кухињу и трпезарију.