уторак, 30. новембар 2010.

Градоначелник обишао завршне радове у КБЦ „Земун”

Градоначелник Београда Драган Ђилас обишао је данас завршне радове на реконструкцији три етаже Клиничко-болничког центра „Земун”, у које је град уложио 27,8 милиона динара.

Обиласку су присуствовали и градски менаџер Александар Бијелић, директор КБЦ „Земун” Драгош Стојановић, директор Агенције за инвестиције и становање Марко Благојевић и секретар и заменик секретара за здравство Зоран Благојевић и Александар Стефовски.

Градоначелник Ђилас је истакао да ће у децембру бити завршена тендерска процедура за следећу фазу радова у болници.

– Очекујемо да након тих радова ова болница, као једна од најстаријих здравствених установа у Београду, може потпуно да збрине пацијенте из овог дела града, али и све друге који имају потребу за лечењем. У следећој години здравство ће бити један од приоритета града Београда. Наставићемо са улагањем у домове здравља, отварање и градњу нових, као и улагање у наша четири клиничко-болничка центра да би свима онима који имају потребу за здравственом заштитом понудили услове достојне човека – рекао је Ђилас.

Директор КБЦ „Земун” Драгош Стојановић захвалио је граду Београду на помоћи којом су обновљена три спрата болнице и повећан капацитет за 130 места.

– Та обнова је трајала последње три године, тако да су сви болесници одлазили у неке друге центре. У новим условима, са обновљеним креветима и свим новим ресурсима, почињемо да радимо посао због ког смо овде. У овим деловима су одељења интерне медицине, гинекологије и хирургије, а први пацијенти долазе следеће недеље – казао је Стојановић.

Градски секретар за здравство Зоран Благојевић истакао је да у овој болници има још доста посла и да ће операциони блок бити завршен следеће године.

– У оквиру овог болничког центра има важних радова на суседним зградама, који ће започети након прибављања неопходне документације, а после тога ће болница засијати у пуном сјају, што се тиче грађевине, али и у стручном делу – додао је Стојановић.

Из буџета града је од 2008. до 2010. године у КБЦ „Земун” уложено око 148 милиона динара. За завршетак три етаже у објекту старе болнице – хирургије, гинекологије и интерног одељења, уложено је 27,8 милиона динара. Реконструисана су три спрата површине 1.520 квадратних метара, које чини 30 болесничких соба, 14 санитарних чворова, 15 соба за особље и три дистрибутивне кухиње.

У КБЦ „Звездара” град је од 2008. до 2010. године за инвестиционе радове и набавку медицинске опреме уложио 147,6 милиона динара, у КБЦ „Бежанијска коса” 26,7 милиона динара, а у КБЦ „Др Драгиша Мишовић” близу 141 милион динара.

 Напомена: Снимак догађаја може се преузети са сајта www.infobiro.tv.