уторак, 7. децембар 2010.

Бесплатни спортски програм за ученике основних и средњих школа

Секретаријат за спорт и омладину града Београда и овог зимског распуста наставља са реализацијом бесплатног спортског програма за ученике основних и средњих школа, најављено је данас из тог секретаријата. 

Ученици ће од, од 3. до 15. јануара, бити у прилици да уживају у школи клизања, пливања, ватерпола, тениса, стоног тениса, малог фудбала, кошарке, одбојке, рукомета, јахања, плеса, шаха и борилачким вештинама, као и у фитнес програмима, навео је за Беоинфо помоћник градског секретара за спорт и омладину Немања Радовић.

Он је, такође, подсетио да је у области рада са младима секретаријат омогућио 34 разноврсна програма у организацији 26 установа, организација и удружења.

– Школарци ће моћи да сликају техником уља на платну и текстилу, да науче технике иконописа, стрипа, калиграфије, керамике, вајарства, креативног дизајна и новинарства, али и да похађају друге мале школе, курсеве, предавања и едукативне излете. Такође, Савез извиђача Београда и Планинарско спортско друштво „Авала” реализују  програме  извиђачких дружења и Зимске еколошке школе на тој планини, за које је обезбеђен превоз од Београда до Рајца и назад – прецизирао је Радовић. 

Он је посебно нагласио да ће ове сезоне Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Аикидо клуб за особе са инвалидитетом „Zatoichi”,  Џудо клуб „Храбро срце”, Спортско-рекреативни клуб „Сунце” реализовати програме за ученике са посебним потребама.

– Процене су да ће се понуђеним програмима одазвати око 30.000 ученика престонице, док се највећа посећеност, као и претходних година, очекује у спортско-рекреативним камповима у организацији Спортско-рекреативног центра „Пионирски град”, Градског центра за физичку културу, СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић”, „Звезда сити оазе” и Фитнес клуба „Тонус” – указао је Радовић.

За наведене програме из буџета града биће издвојено нешто мање од 15 милиона динара, закључио је помоћник ресорног секретара.