уторак, 7. децембар 2010.

Град обезбедио електрични прикључак за 30 ромских породица

Председник Скупштине града Београда Александар Антић обишао је данас земунско нехигијенско насеље „Грмеч”, у коме су почели радови на увођењу електричне енергије за више од 30 ромских породица. 

 Антић је, у друштву директора Електродистрибуције „Београд” (ЕДБ) Стевана Милићевића и  градског секретара за комуналне послове Предрага Петровића, истакао да ромска популација мора да има све комунално-инфраструктурне услове као и  остали Београђани.

– Градска управа је,  без обзира на процедуралне кочнице, спремна да истраје у намери да се ромској популацији обезбеди живот достојан човека. Такође смо се усагласили са ЕДБ-ом да је живот Беграђана важнији од неких „сувих” папирологија и процедура, а да је притом педесеторо деце у 21. веку онемогућено да иде у школу, јер немају услове – указао је Антић и најавио на пролеће асфалтирање и пута који води до њихових кућа.

 Када је реч о проблему тог насеља, директор ЕДБ-а је подсетио да дугогодишњи проблем није решаван због његовог недефинисаног статуса.

–  Сада је,  међутим, показана добра воља да се уведе електрична мрежа, која је овим људима, деци првенствено,  неопходна како би могли да остварују основне животне потребе – рекао је Милићевић.

 Према његовим речима, инсталирање електромреже од 10 бетонских стубова и кућних прикључака биће готово за неколико дана, док ће трошкове сносити ЕДБ и град Београд.

Напомена: видео-снимак овог догађаја можете преузети са www.infobiro.tv