понедељак, 20. децембар 2010.

Ватрометом и музиком отворено клизалиште „Београдска ледена сцена”

Спектакуларним ватрометом и наступом репера Марчела вечерас је на Тргу НиколеПашића свечано отворено клизалиште „Београдска ледена сцена” (БЛЕС), у организацији града Београд и позоришта „Дадов”.

Неколико стотина Београђана, пре свега најмлађих уживало у догодовштинама на леду, док су нешто старији ђускали уз звуке ди- џејева.

Заинтересовани посетиоци ће у наредних месец дана бити у прилици да уживају у бесплатном клизању, док ће се клизаљке моћи изнајмити по симболичној цени од 100 динара, изјавио је представник „Дадова” Вељко Јовановић.
Он је прецизирао, за Беоинфо, да је вечерас због високе температуре и формирања леденог покривача омогућено клизање мањем броју људи од предвиђеног, али да се од сутра очекује да „ледена сцена” буде на услузи грађанима у пуном капацитету.

– На бини БЛЕС-а, пред око 300 гледалаца и 200 клизача, смењиваће се програми градских институција културе и гостију. За клинце, којима је клизалиште првенствено посвећено, биће организовани бесплатни курсеви клизања, хокејашки турнири за осмогодишњаке, концерти и школа карлинга. Они старији биће у прилици да се се подсете на време када је клизалиште било место на коме се слушала најбоља музика, сретале прве љубави и стварале најлепше успомене. Зато ће бити одржане вечери шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, уз Дуцу Марковић и хитове који су обележили многе младости – навео је Јовановић.

Клизалиште ће бити отворено до 20. jануара наредне године, сваким даном од 9 до 23 сата.