недеља, 30. јануар 2011.

Пацијентима у здравственој станици у Миријеву ускоро доспупна и ОРЛ служба

Пацијентима који здравствену заштиту добијају у здравственој станици у Миријеву на располагању су службе опште медицине, кућног лечења, здравствена заштита предшколске и школске деце, гинекологија, физикална медицина, интерно одељење и лабораторија. Здравствене услуге пружа 30 лекара, 33 медицинске сестре, осам бабица, шест терапеута и четири лаборанта.

– До краја фебруара у здравственој станици у Миријеву почеће да раде два до три стоматолога, одобрено нам је да запослимо и специјалисту оториноларингологије, а настојаћемо да после ОРЛ службе у Миријеву заживи и служба офталмологије. Будући да нам је град као оснивач донирао апарат неопходан да лабораторија ради поподне, запослићемо лаборанта за поподневни рад, па пацијенти из Миријева, ако лекар посумња на хитан случај, неће морати више због анализа да иду у дом здравља на Звездари – рекла је др Драгана Трифуновић Балановић, в.д. директора Дома здравља „Звездара”.

Огранак Дома здравља „Звездара” у Миријеву, отворен 16. октобра 2009. године, са својих осам служби обезбеђује здравствену заштиту за више од 70.000 Миријевчана, али и пацијената из целог Београда. Здравствену станицу површине 3.444 квадратна метра град Београд је изградио и опремио, набавио је медицинску опрему и обезбедио аутомобиле.
Татјана Тодоровић, специјалиста педијатрије, рекла је репортеру „Беоинфа” да су услови за рад у новом објекту одлични и да је право задовољство радити са новом опремом. Задовољство није крила ни Марија Вулетић, која је довела ћерку на преглед због повишене температуре.

– Много значи што нам је здравствена станица близу куће, да не морам болесно дете аутобусом да водим у дом здравља на Звездари. Лекари су љубазни и веома одговорни, мада би нама родитељима одговарало да их има више, јер у време вируса понекад има гужве – каже Марија Вулетић.

 Бранка Степановић, која од рођења живи у Миријеву, истиче да је презадовољна услугом у миријевској здравственој станици, а посебно јој одговара што се прегледи заказују, тако да код лекара не мора много да чека.
Др Драгана Трифуновић Балановић истиче да у и у овој здравственој станици, као и у Дому здравља „Звездара”, може да се узме терапија за родитеље или супружника, а узимање рецепта може да се закаже и телефоном, после чега се преузима од медицинске сестре.

Здравствена станица у Миријеву умрежена је у компјутерски систем Дома здравља „Звездара”.