четвртак, 3. март 2011.

Састанак градоначелника Ђиласа са управницима београдских позоришта

Градоначелник Драган Ђилас разговарао је данас са управницима београдских позоришта о актуелној ситуацији, условима за рад и програмским трошковима установа културе чији је оснивач град Београд.

Градоначелник је истакао потребу да се у овој години штедљиво троше средства из градског буџета, али и нагласио да град неће занемарити своје установе, уз очекивање да ће се њима управљати са пажњом и рационалношћу.

На састанку је истакнуто да ефикасно и пажљиво управљање средствима мора бити приоритет у 2011. години, али и да на тај начин никако не сме бити угрожена реализација програма и подстицање културног и уметничког стваралаштва у овим установама.

Састанку са градоначелником присуствовали су Бранко Цвејић (Југословенско драмско позориште), Маша Михаиловић (Београдско драмско позориште), Кокан Младеновић (Атеље 212), Михаило Вукобратовић (Позориште на Теразијама), Јелена Кајго (Битеф театар), Бошко Ђорђевић (Позориште „Бошко Буха”), Ања Суша (Мало позориште „Душко Радовић”), Игор Бојовић (Позориште лутака „Пинокио”), Бранислав Милићевић (Позориште „Пуж”) и Владимир Мијовић (Омладинско позориште „Дадов”).

Напомена: Снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv.