понедељак, 4. април 2011.

Нова сала и спортски терени за ученике ОШ „Вељко Дугошевић” на Звездари

Основна школа „Вељко Дугошевић” на Звездари у потпуно новом руху, са новом фискултурном салом и уређеним школским двориштем, сада представља украс тог дела Београда. Захваљујући граду Београду та основна школа  добила је фискултурну салу величине 1.150 квадратних метара, са покретним трибинама  за око 150 гледалаца, а у дворишту су терени за рукомет, мали фудбал, одбојку и кошарку.

Градски менаџер Александар Бијелић је, приликом обиласка завршних радова, истакао да је пројекат изградње спортске сале био један од приоритета у претходној години.

– Захваљујући иницијативи наших суграђана и градоначелнику Београда, добили смо простор којим ћемо се сви поносити. Сала је изграђена по највишим стандардима, са добром опремом. Осим тога, уређена је ограда око школе, постављена расвета, рампе за инвалиде и тако је  школа, а и овај део Звездаре, доведена у врхунско стање. Сигуран сам да ће град Београд и убудуће улагати у младе – рекао је Бијелић.

Председник општине Звездара Милан Поповић је нагласио да је управо сала ОШ „Вељко Дугошевић” доказ да „уколико се нешто правилно ради, одреде приоритети, онда се врло лако дође до добрих резултата”.

Тренер Рукометног клуба „Црвена звезда”, прослављени репрезентативац Игор Бутулија  ишао је у ову основну школу и присећа се како је то некада изгледало.

– Кад сам био клинац, ми смо имали физичко у једној малој просторији, а сада ће деца добити праву салу и моћи ће комотно да се баве спортом. Најважније је то што децу спасавамо од улице, што улива сигурност родитељима. Ово је велика ствар и историјски тренутак за школу – објаснио је Бутулија.

Школско двориште је добило нове стазе, степеништа и рампе. Постављене су клупе и фиксне канте за отпатке, а урађена је и нова ограда око комплекса школе са новим капијама.

Директорка школе Весна Ћировић казала је да ће деца од сада проводити време у простору који је комплетно намењен и прилагођен њима и на свој начин објаснила изглед нове сале.

– Када улазите у салу као да улазите у неку нову еру. Сада имамо и промењен кров и фасаду и уређено двориште, које је украс овог дела Звездаре, али и спортске терене на којима ће деца моћи да уживају – додала је она.

Обиласку завршних радова у овој основној школи на Звездари присуствовали су и директор Агенције за инвестиције и становање Марко Благојевић и заменица секретара за образовање Драгица Моро.

Појединци су били скептични и нису веровали да ће цео пројекат уређења ове школске установе бити, како сада кажу, „фасцинантан”, а ђаци уз усклике задовољства истичу да ће добре спортске резултате постизати захваљујћи пространој сали у којој „има места за све”.

Из градског буџета је од 2008. године за изградњу шест основних школа издвојено 3,2 милијарде динара, а у овој години ће бити започета изградња основне школе у насељу Бежанијска коса. У истом периоду је изграђено 14 фискултурних сала, у које је уложено 2,6 милијарди динара.

Напомена: Снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv