понедељак, 12. септембар 2011.

Програм Музеја афричке уметности „Глас Африке у Београду”

У оквиру „Дана европске баштине”, Музеј афричке уметности припремио је од 10. до 25. септембра занимљив програм под називом „Глас Африке у Београду”.

Данас до 18 часова за посетиоце је отворена изложба фотографија „Портрети из Танзаније”, фотографа Марка Тодоровића, док је у 13 и у 15 часова уприличено јавно вођење кроз сталну поставку музеја. Путујући континентом већ низ година, Марко Тодоровић истражује илустративни и документарни материјал, одабрана дела уметности, речи и слике у Африци и о Африци. У два термина, посетиоци могу да одслушају јавно вођење кроз сталну поставку. Стална поставка музеја представља уметност традиционалних заједница Западне Африке и чине је аутентични предмети из Малија, Сенегала, Гвинеје, Буркине Фасо, Бенина, Гане, Обале Слоноваче, Нигерије, Тогоа, Камеруна и Конга.

У 14 и 16 часова позивају се суграђани на филмску пројекцију „Baaba Maal: A Voice for Africa”. Посетиоци ће бити у прилици да у два термина погледају документарни филм посвећен једном од најпознатијих савремених сенегалских музичара Баби Малу.

У петак, суботу и недељу (23, 24. и 25. септембар), као и лане, и ове године ће се у Музеју афричке уметности одржати дани посвећени уметностима и занатима Јужне Африке. Програм „Јужна Африка – место сусрета” током три дана окупиће радове неких од најактуелнијих имена јужноафричке савремене популарне уметничке сцене.

Више информација може се добити на сајту музеја http://museumofafricanart.org. Контакт за резервације и за најаву посета путем телефона 2651-654. Музеј афричке уметности налази се у Улици Андре Николића 14.