понедељак, 5. децембар 2011.

Бг воз све популарнији међу Београђанима

Београђани који користе Бг воз на жељену дестинацију стижу са закашњењем у просеку од само девет секунди. То је вероватно један од разлога што је овај вид градског превоза све популарнији јер према последњим подацима од Панчевачког моста до Батајнице превезе више од 24.000 путника дневно, изјавио је за Беоинфо координатор за железнички саобраћај Дирекције за јавни превоз Станко Кантар.

– Прошлог месеца евидентирано је 2.500 полазака градског Бг воза, 101 дневно, а у шпицу возови су пуни од прве до последње станице – рекао је Кантар.

Он је подсетио да ће по новом реду вожње, који ће важити од 11. децембра ове године до 8. децембра 2012, возови уместо са променљивим интервалом саобраћати у сталном интервалу на 15 минута у шпицу од 6 до 9 часова и од 14 до 18 часова.

– Према новом реду вожње поласци се разликују у односу на садашњи у интервалима од неколико минута. Флајере са новим редом вожње грађани могу бесплатно подићи на шалтерима за продају карата на станицама БГ воза, а делиће их и кондуктери у возовима. По новом реду вожње први воз из Батајнице до Панчевачког моста кретаће у 5.55 минута, а последњи из Батајнице полази у 22.10 и саобраћаће до Панчевачког моста. Последњи воз из Батајнице до Земуна полазиће у 23.20 и стизаће у Земун у 23.31. На релацији Панчевачки мост – Батајница први воз кретаће у 6.02 минута, а последњи воз је у 22.17, а последњи у 23.02 од Панчевачког моста до Земуна  стизаће у 23.26 – прецизирао је Кантар.

Бг воз, нови градски превоз, успостављен је у септембру прошле године на релацији Нови Београд – Земун, а 15. априла линија је продужена до Батајнице.

Линија Бг воза је 1. маја укључена у Интегрисани тарифни систем 1, што значи да се за превоз користе све врсте карата (маркице, појединачне карте и бесплатне карте) које важе у постојећем тарифном систему.