понедељак, 9. јул 2012.

Гради се спортски терен, дечје игралиште и теретана на отвореном у новобеоградском Блоку 11 Б

Уместо постoјећих, старих, дотрајалих реквизита, као и оних ван функције, житељи новобеоградског Блока 11б  добиће  потпуно нове садржаје. На површини која заузима скоро 30 ари, радници „Зеленила” започели су реконструкцију спортског терена и дечјег игралишта између зграда од бројa 41 до 53 и од 55 до 71.

Спортски терен од асфалта површине 532 квадратна метра предвиђен је за мали фудбал и за баскет са једном кош конструкцијом. Предвиђено је да око терена буде жичана ограда висине четири метра. Дечје игралиште, површине 224 квадратна метра, биће покривено специјално изливеном гумом  и на њему ће се налазити велики број дечјих реквизита, изграђених у радионици „Зеленила”: две дупле клацкалице, пет дуплих љуљашки, кружна пењалица и један специјални реквизит.  Игралиште ће бити ограђено металном оградом висине 1,2 метра.

На једном делу стазе која повезује спортски терен и дечје игралиште биће постављена два стола са по две шаховске табле. Ова и још шест прилазних стаза (480 метара квадратних) урадиће се од бетонских плоча сиве и беле боје са мањим мозаицима на појединим потезима. Од постојећих степенишних силаза два се обнављају, а остала укидају. Новину представља и мањи простор (46 квадратних метара) смештен у продужетку игралишта, за вежбање на отвореном, заправо теретана са пет реквизита. И испод њих предвиђена је гумена подлога као заштита.

Дуж свих стаза, као и око терена, игралишта и теретане поставиће се тридесет клупа без наслона и петнаест клупа са наслоном, као и пет бетонских ђубријера. Биће засађено и жбуње.