петак, 24. август 2012.

Грађани Котежа одазвали се акцији „Мој комшилук – Поправимо заједно”

У оквиру акције „Мој комшилук – Поправимо заједно” данас је почело уређење дечјег паркића у Улици Анке Матић у Котежу, у коме су учествовали представници града Београда, општине Палилула и грађани тог дела града.

Помоћник градоначелника града Београда Дејан Живковић подсетио је да је ово шести парк који се у оквиру акције „Мој комшилук – Поправимо заједно” сређује, док је списак нових паркова, које грађани пријављују за реконструкцију, сваким даном све дужи.  

– Циљ нам је да се овде, у преуређеном амбијенту, скупљају малишани, мајке са децом и омладинци из локалног кошаркашког клуба, као и на свим другим сличним локацијама у Београду – навео је Живковић за Беоинфо.

Милош, Петар, Вања и Тео рекли су углас да у тај паркић долазе од рођења и да се веома радују што ће љуљашке, клацкалице, клупе и остале справе добити нови сјај. Њихов старији другар Филип из Кошаркашког клуба „Котеж” додао је да се веома радује што ће оближње кошаркашко игралиште, које је недавно добило нове табле и обруче, ускоро бити осветљено, а од данас већ исцртано свежом фарбом.

Председник општине Палилула Стојан Николић рекао је да се данас одвија прва фаза радова, која обухвата фарбање мобилијара, а да се у наставку радова очекује уградња осветљења и можда видео-надзора, како би се овај паркић сачувао од вандала.

Технички директор Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” Владимир Богићевић, чији су радници редовни учесници ове акције, захвалио је грађанима који су се придружили акцији, јер, како је истакао, помажу да се поправи оно што је начео „зуб времена” или оштетили несавесни грађани.

– Ова акција није покренута да би неко био физички ангажован, већ пре да се подигне грађанска свест, како би дечје оазе у Београду сачувале своју намену, на задовољство свих њихових посетилаца – указао је Богићевић за Беоинфо.

Грађани могу предложити поправку и фарбање реквизита у њиховом парку бесплатним позивом на телефон „Беокома”  0800-110-011 радним данима од 7 до 22 часа или на мејл bks@beograd.gov.rs.