четвртак, 13. септембар 2012.

Измењен режим саобраћаја у Вишњичкој улици због радова на „Интерцептору”

Режим саобраћаја у Вишњичкој улици, на делу између станица градског превоза „Спорт” и „Козара”, биће измењен током ове седмице, а потом и до краја године, због изградње канализационе шахте колектора „Интерцептор”, саопштила је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Саобраћај у овом делу Вишњичке улице одвијаће се двосмерно једном коловозном траком, тако да ће возила из правца града према Вишњици бити преусмерена преко зеленог појаса у супротну коловозну траку.

Због припрема за овакву измену у режиму саобраћаја, од сутра ће за саобраћај бити затворене брзе траке у оба смера Вишњичке улице у дужини од 200 метара. До понедељка, 17. септембра, биће асфалтиран прелаз преко разделног појаса између коловозних трака, када ће саобраћај и бити преусмерен у једну коловозну траку. Из дирекције апелују на возаче да прате саобраћајну сигнализацију и прилагоде брзину кретања возила у зони радова.

Оваквe изменe неопходнe су како би се изградила шахта, величине 13 пута 20 метара, кроз коју ће бити изнета машина која је копала 6.772 метра дугачак тунел „Вишњица”, у оквиру изградње пете деонице колектора „Интерцептор”. Колектор je капитални објекат београдске канализације, који ће за наредних педесет година решити одвођење отпадних вода до будућег постројења за пречишћавање отпадних вода у Великом Селу. Изградњом „Интерцептора” биће решен проблем прикупљања свих отпадних и дела атмосферских вода централног слива београдске канализације, који је и по површини и по броју житеља највећи канализациони слив у Београду, од пет постојећих, наводи се у саопштењу.