среда, 23. јануар 2013.

Завршава се реконструкција Малог позоришта „Душко Радовић”

Реконструкција Малог позоришта „Душко Радовић” ових дана је у завршној фази. Нова фасада, преуређени прилази и савремени ентеријер употпуњују недавно преуређен Ташмајдански парк, али и стадион у непосредној близини, чија се реконструкција такође налази у поодмаклој фази.

– Радујемо се што смо у ситуацији да наставимо са успешном мисијом у новој реконструисаној згради, у адекватним условима. На основу досадашњег рада и остварених резултата, у прилици смо да се похвалимо да је ово позориште у погледу репертоара, одабиром дела и начином обраћања најмлађој публици, као и младима, поставило нове стандарде у нашем граду – истакла је за Беоинфо вршилац дужности директора тог позоришта Јелена Стојановић.

Посетиоци ће врло брзо моћи да се упознају са функционалнијим простором, истичу из Секретаријата за културу града Београда. Највећа новина је да, како наводе, театар поред главне велике сцене добија још једну мању. Објекат ће, такође, бити опремљен електроенергетским, телекомуникационим, термотехничким и хидротехничким инсталацијама, као и стабилном инсталацијом за гашење пожара. Оно што је битно, сценски простори биће опремљени најсавременијом технологијом, која подразумева сценску механику и расвету и АВ систем.

Посебно је важно да је омогућен приступ и особама са инвалидитетом, а изградња посебног објекта за  трафостаницу и дизел-агрегат обезбедиће несметан рад позоришта и у непредвиђеним околностима, истичу из секретаријата. 

У току је набавка опреме, као и њено монтирање, после чега ће уследити процес прибављања употребне дозволе, коју издаје Управа за ванредне ситуације МУП-а Србије.

После тога стећи ће се услови за враћање Малог позоришта „Душко Радовић” у матичну кућу, које тренутно ради у биоскопу „Југославија” на Новом Београду, подсећају из Секретаријата за културу.