среда, 1. мај 2013.

Од 1. маја делимично се мења траса линије 49 и уводи сезонска линија 400

Из Дирекције за јавни превоз саопштавају да се од 1. маја делимично мења траса постојеће линије 49 (Баново брдо – Пере Велимировића). Тако ће возила на делу трасе од болнице „Драгиша Мишовић” уместо Булеваром кнеза Александра Карађорђевића саобраћати улицама Незнаног јунака, Црнотравском, Краљице Ане, Михаила Аврамовића, Пивљанина Баје и даље редовном трасом.

Делимичном изменом трасе побољшаће се и квалитет услуге становницима Бановог брда, који ће наведеном изменом остварити директну везу са Војномедицинском академијом и Ортопедском болницом. На линији ће саобраћати четири соло возила у првом и другом вршном периоду и три соло возила у ванвршним  периодима радним данима а суботом и недељом два соло возила целодневно.

У складу са дугогодишњом традицијом, Дирекција за јавни превоз ће такође од 1. маја успоставити сезонску линију 400 (Вождовац – Врх Авале) чиме се излетницима омогућава бржи и лакши приступ једном од најпопуларнијих београдских излетишта. Линија ће користити терминусе „Вождовац” и „Врх Авале”.

Од Вождовца до Авале возила ће користити постојећа стајалишта јавног градског превоза, а даље стајалишта: „Подножје”, „Споменик совјетским ветеранима”, „Хотел Авала”, „ТВ торањ” и „Чарапићев брест”. На линији ће саобраћати два возила суботом, недељом и државним празником од 8 до 19.30 часова у интервалу од 40 минута.