недеља, 17. новембар 2013.

Отворен парк за игру и вежбање на Звездари

Општина Звездара у сарадњи са ЈКП „Зеленило – Београд” и Секретаријатом за комуналне и стамбене послове уредила је парк између улица Војводе Симе Поповића, Чингријине и Бана Иваниша. Председник општине Едип Шерифов рекао је приликом обиласка да је ово трећи парк који је уређен у овој години и да у њему постоји и теретана на отвореном, коју ће моћи да користе и млади и студенти из оближњег студентског дома. Он је најавио да ће до краја године бити отворена још два парка на Звездари – у Шејкиној у Миријеву и у Устаничкој на Коњарнику. Следеће године општина планира да уреди још једно игралиште и трим-стазу у Звездарској шуми.

Малиша Балановић, директор оперативе „Зеленила”, рекао је да је ова инвестиција вредна безмало пет милиона динара. Парк има савремене реквизите, а радови су трајали мање од два месеца. Отварање парка употпунили су млади „стрит арт” – уметници који су цртежима украсили потпорне зидиће у парку.

Парк, који више деценија није уређен, добио је нови мобилијар: љуљашке, њихалице, клацкалице и „школице” на новој гуменој подлози, која омогућава безбедну дечју игру. Новост у односу на остале паркове је део опремљен справама за вежбање, а корисницима су на располагању разбој, вратило, козлић, те справе за трбушњаке и истезање. Комплетан изглед парка допуњују и нове клупе, рукохвати, стазе, ивичњаци и ђубријере, као и допуњено осветљење.