петак, 18. јул 2014.

Отворен фото-конкурс „Плаво-зелени свет 2014”

Сви љубитељи фотографије и природе имају прилику да освоје вредне награде на конкурсу за најбољу аматерску фотографију природе „Плаво-зелени свет”. Конкурс је отворен до 25. августа, након чега ће бити организована додела награда, као и изложбе у Београду и Новом Саду. Конкурс организује Центар за унапређење животне средине у сарадњи са Теленор фондацијом и уз подршку града Београда – Секретаријата за заштиту животне средине. Циљ конкурса је промоција природних богатстава и буђење свести грађана о значају очувања природе у Београду и Србији.

Аутори могу да конкуришу са највише три фотографије, величине до 2 мегабајта, које могу да пошаљу путем интернета, кроз образац на страници www.bgmap.rs/konkurs. Једина дозвољена обрада јесу корекција боја и оштрине, док ће фотографије са другим интервенцијама бити изузете из конкурса. Стручни жири одабраће две најбоље фотографије пристигле на конкурс, док ће посетиоци интернет-презентације www.bgmap.rs моћи да одаберу најбољу фотографију по избору публике до 10. септембра, након чега ће бити објављена имена победника и учесника овогодишње изложбе.

Најбољих 14 фотографија биће представљено на изложби „Плаво-зелени свет” у Установи културе „Пароброд” од 16. до 18. септембра, када ће бити организована и церемонија доделе награда. Током пролећа идуће године, изложба ће бити представљена грађанима Београда и Новог Сада на некој од најпрометнијих градских локација.