уторак, 25. новембар 2014.

Конференција о инвестиционим пројектима Града Београда у Старом двору

Конференција о инвестиционим пројектима Града Београда одржана је данас у Старом двору. Презентацији је присуствовало више од 40 представника италијанских компанија, чланица Конфедерације индустрије Италије, док ће око 60 италијанских компанија посредством линка бити упознато о закључцима конференције. Скупу је  присуствовао и помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић, као и директори и представници неколико београдских јавних предузећа.

Члан Градског већа града Београда Драгомир Петронијевић поздравио је учеснике конференције и изразио очекивање да ће после презенетације неколико градских предузећа, инвестотири из Италије препознати потенцијал које им град Београд.

Он је за Беоинфо истакао да је кључна ствар да се инвеститори доведу у Србију и град Београд, што доноси више новца и више радних места за наше грађане.

– Ново руководство Града Београда неће да се задужује већ привлачењем нових инвеститора желимо да остваримо бољи просперитет. Данас је највише било говора о развоју и потенцијалу привредних зона у Београду,  као и развоју инфраструктуре – рекао је Петронијевић. 

Први секретар Амбасаде Италије у Београду Марко Леоне захвалио је Граду Београду на организацији овог скупа, јер омогућава италијанским компанијама да направе добре партнерске односе за будуће пројекте на обострано задовољство, истакавши да  инфраструктура представља спону развоја без које се не могу очекивати нови инвеститори.

Представници Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда презентовали су главне пројекте који ће се реализовати у наредних неколико година. То се, пре свега, односи на унутрашњи саобраћајни магистрални прстен, спољни магистрални прстен, као и на изградњу инсфраструктурне мреже за функционисање објеката. Такође, предтавили су потенцијале две нове комерцијалне зоне које ће бити на потезу око Ауто-пута Беогарад–Загреб и Аутокоманде.

Представници ЈКП „Паркинг сервис” су презентовали изградњу четири нове подземне гараже у центру града, као и седам нових потенцијалних локација за исту намену, те на који начин је организовано паркирање у нашој престоници. „Велетржнице Београд” понудиле су јавно-приватно пратнертство за развој и изградњу нових објеката у оквиру тог преддузећа.

Инвеститорима из Италије су такође представљени и најважнији пројекти у Беогараду, као што је „Београд на води”, изградња нове аутобуске и железничке станице на Новом Београду и план детаљне регулације за депонију Винча.