понедељак, 11. април 2016.

У Дечјем културном центру одржани „Плесни сусрети”

У Дечјем културном центру Београда протеклог викенда одржани су, трећи по реду, „Плесни сусрети”, на којима је преко 700 деце показало своје плесно умеће. Овај пут поред деце из Београда, учествовала су и деца из Новог Сада, Ужица и Ковина.

У програму,  на три концерта, учествовали су балетски и плесни студији „Балет Бум”, „Копелија”, „Принцеза”, „Креатива”, „Хо-оп”, „Пируета”, „Балетанго”, „Црњански”, „Леонесса”, „Мага Магазиновић”, „Добра вила”, „Балетино”, Студио балета и џез балета Културног центра „Чукарица”, Балетски студио Центра за културу Ковин, Џез денс студио „Импулс”, Балетски центар „Ана Пфлуг”. 

Кореографијама различитих плесних стилова представили су се и Балетски студио Установе културе „Палилула”, плесни студији „Сцена”, „Профизио”, „Беобалет”, „М плус”, „Идеа”, „Степ”, „Туту”, као и домаћини из Балетског студија Дечјег културног центра Београда.

Ово је уједно била и прилика да педагози представе свој рад и размене искуства. Публика је била у прилици да види и различите кореографске и педагошке приступе у раду са децом и младима узраста од 5 до 18 година.