уторак, 19. април 2016.

Весић: У последње две године изграђено четрдесет километара водоводне секундарне мреже у Рипњу

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас радове на изградњи транзитног цевовода у вождовачком насељу Рипањ. Изградња водовода је предуслов за наставак реализације дистрибутивне водоводне мреже за југоисточни део овог насеља. 

Према речима Горана Весића, инвестиција je вредна 70 милиона динара, a на транзитни цевовод моћи ће да се повежу становници делова Рипња којима је већ изведена секундарна мрежа, као и становници дуж Крагујевачког пута.

– У оквиру пројекта Града Београда да  у наредних десет година свака кућа има прикључак на воду и канализацију, данас су почели радови на изградњи водоводно-дистрибутивне мреже на Крагујевачком путу у дужини од осам километара, од Брђанске улице у Рипњу до Пута за Павићевац на Крагујевачком (Авалском) путу, чиме ће се затворити круг око Рипња и обезбедити услови за иградњу секундарне водоводне мреже – најавио је Весић.

Он је подсетио да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда у сарадњи са „Београдским водоводом и канализацијом” у последње две године урадила скоро четрдесет километара водоводне секундарне мреже у Рипњу.

– Повезивањем са резервоарима Драженовац и Шупља стена обезбедиће се стабилно снабдевање водом грађана Рипња. То је нешто што смо обећали грађанима, да сви делови града имају исте инфраструктурне услове, без обзира на то да ли су у центру или 50 километара удаљени од њега, да не постоји кућа која нема прикључак на воду и канализацију, као и асфалт и јавни превоз – рекао је Весић, најавивши даља улагања у мрежу подавалских насеља, као што је изградња водовода између Ресника и црпне станице у Рипњу, уз изградњу још једног резервоара. 

Такође је истакао да ће насеље Зуце бити прикључено на нови магистрални водовод Макиш–Младеновац, чиме ће се обезбедити додатна количина пијаће воде за подавалска насеља.

Председник Привременог органа Општине Вождовац Александар Савић најавио је завршетак овог пројекта до краја септембра, а до краја године цео Рипањ ће имати прикључак на градску воду.

Он је истакао да 50 одсто становника овог насеља већ има прикључак, као и да су у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу већ припремљени пројекти за 35 километара секундарне водоводне мреже.

Догађају је присуствовао директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић.