четвртак, 6. октобар 2016.

Уприличeн туристички обилазак за московску делегацију

Директорка Завода за заштиту споменика културе Града Београда Нела Мићовић и директор „Беокома” Дарко Главаш били су данас домаћини представницима московске делегације и повели их у обилазак знаменитости Београда. Нела Мићовић је том приликом прецизирала да су чланови московске делегације јутрос посетили Београдску задругу и Савско шеталиште, а као завршницу манифестације „Дани Москве у Београду” уприличена је туристичка шетња, са посебним акцентом на оне објекте које су пројектовалe руске архитекте. 

– Руски градитељи су обликовали Београд какав он данас јесте. Зато нам је било важно да делегацији покажемо наше културно наслеђе, али и све оно што представља живот у Београду, јер шетајући градом могу то на најбољи начин да виде. Културно наслеђе је извор националног и културног идентитета и нових питања која се решавају из генерације у генерацију. Оно мора да се чува за генерације које долазе иза нас – рекла је Нела Мићовић.

Она је сумирала „Дане Москве у Београду” и истакла да су се наши гости представили потпуно фасцинантним културним догађајима, те да ми и те како имамо шта да научимо од Руса, посебно у сегменту чувања културно-историјских здања. 

Представници Града Београда показали су московској делегацији згрaду Генералштаба, Министарства спољних послова и Скупштине Републике Србије, затим Вазнесењску цркву, Кнез Михаилову и Калемегдан, као и Музеј Николе Тесле.