четвртак, 14. септембар 2017.

Спортска гимназија коначно у својој згради

Секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас Спортску гимназију која је, први пут од кад постоји, школску годину почела у својој згради. Тако  820 младих спортиста који су се уселили у некадашњи простор Основне школе „Стари град” сада коначно имају и фискултурну салу коју су раније изнајмљивали. 

– Велика је сатисфакција што данас Спортска гимназија има своју зграду и што ђаци спортисти имају далеко боље услове за учење него раније. Осим тога, овим пресељењем штедимо и 11,5 милиона динара годишње, колико смо раније издвајали за закуп сале за физичко и за грејање, што је новац који можемо и хоћемо да улажемо у нешто друго – рекао је Гак и поручио да ће се рационализацијом простора који користе школе у Београду доћи до оптималних услова за све београдске ђаке.

Гак је са директорком Спортске гимназије Иванком Ковачевић разговарао о неопходним инвестицијама како би се ова школа што пре потпуно адаптирала специфичним потребама ученика. Договорено је да се у наредних годину дана постави и прилазна рампа како би и деца са сметњама у развоју која се професионално баве спортом могла да иду у Спортску гимназију.

Ковачевићeва је оценила да је школа пресељењем коначно на свом, јер је потреба за тим постојала дуго, будући да је једина Спортска гимназија у коју иду деца из целе Србије од  2009. године користила простор Војне гимназије. 

– Сада смо на бољој локацији, имамо више простора, боље услове за рад, своју зграду и коначно своју фискултурну салу – рекла је Ковачевићева.