субота, 21. април 2018.

Синиша Мали: Београд престоница спорта у овом делу света

Градоначелник Београда Синиша Мали, који је данас другу годину заредом истрчао полумаратон, изјавио је да је Београд још једном показао да је доминантна спортска престоница у овом делу света. 

–Пуно позитивне енергије видимо данас на градским улицама. Показали смо још једном колико је Београд светски град, престоница спорта и доминантна туристичка дестинација у овом делу света. Мојим учешћем желео сам да дам добар пример, посебно деци да се баве спортом и воде здрав живот. А учешће на маратону вам омогућава да немате победника, јер свако ко је данас трчао је победник. И то је права слика Београда – истакао је гарадоначелник. 

Он је додао да је лепо доживети Београд из перспективе тркача, када вас људи бодре, када имате прилику да видите обновљене паркове и нове хотеле који су изграђени.

–Ове године на 31. Београдском маратону су се појавили и нови пропратни садржаји - на штандовима уз трасу. То је права ствар, тако раде и други велики градови у свету, а сада ради и Београд – указао је Мали. 

Мали, који је истрчао полумаратонску трасу од 21 километар за 2:05.22 рекао је да се, и поред умора осећа веома позитивно, јер је окружен суграђанима који се веселе, бодре маратонце, такмиче и рекреаирају. То је права слика Београда која је данас обишла свет, закључио је градоначелник. 

На овогодишњем 31. Београдском маратону учествује рекордних 28.000 маратонаца и рекреативаца који долазе из више од 70 земаља света.