понедељак, 14. мај 2018.

Младеновић: Спасовдан је празник свих Београђана

Спасовдан је празник васкрсења и обнављања победа, а Београд је управо град који је побеђивао све недаће у његовој бурној историји и непрестано се обнављао, рекао је заменик градоначелника Андреја Младеновић, говорећи о предстојећој градској слави на ТВ „Хепи”.

Он је подсетио да је Спасовдан као градска слава обновљена деведесетих година прошлог века и да је она означила нови период у развоју града. 

– Литија која се том приликом креће градом представља једно заједничко, саборно прослављање великог празника. Шетњом кроз град молимо се за Београђане и све госте који кроз њега пролазе, а почиње се литургијом у Вазнесењској цркви, а потом и самом литијом са неколико стајања, код Теразијске чесме и Саборне цркве, а завршава се опет код Вазнесењске цркве. Позивамо све Београђане да нам се придруже у литији или да је поздраве током проласка – рекао је заменик градоначелника, подсетивши да ће се током поподнева у Старом двору одржати и пријем.

Говорећи о конституисању градске власти, Младеновић је подсетио да су на првој седници изабрани председник, заменик председника, секретар и његов заменик. 

– Потврђени су мандати одборницима и скупштина сада може да ради. Градоначелнику, мени као његовом заменику, и члановима Градског већа престао је мандат и ми смо сада у техничком мандату и обављамо функцију као што смо то радили и до сада, све до избора новог градоначелника и Градског већа. Имамо 30 дана до избора новог градоначелника и мислим да ће у складу са законским роковима на време бити изабрани сви органи – казао је Младеновић.