понедељак, 14. мај 2018.

Младеновић угостио добровољне даваоце крви на свечаности у Старом двору

Поводом Недеље Црвеног крста и Националног дана добровољних давалаца крви, заменик градоначелника Андреја Младановић и помоћник секретара за здравство Града Београда Јован Кнежевић угостили су данас у Старом двору добровољне даваоце крви. 

Председник комисије за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Београда, доктор Томислав Радовановић је уручио признање Андреји Младеновићу за дугогодишњу подршку тој организацији и ширењу заједничке идеје. 

Младеновић jе захвалио добровољним даваоцима крви на хуманoсти, општинским организацијама под покровитељством Црвеног крста Београда и Србије на преданом раду, као и Институ за трансфусију крви Србије и клиничко-болничким центрима.

Он је поздравио што је у 2017. години у 740 акција сакупљено више од 66.000 јединица крви и позвао добровољне даваоце да и у овој години буду подједнако успешни. 

– Посебно бих захвалио онима који су први пут дали крв. Добродошли у велику породицу и надам се да вам је то искуство помогло да будете још успешнији у своме послу. Такође, надам се да ћете наставити да дајете крв, али и мотивисати друге да вам се прикључе на вашем хуманом путу – истакао је Младеновић. 

Он је посебно захавлио деци, учесницима конкурса, на јаким порукама и пожелео им да једног дана и они постану део велике породице добровољних давалаца крви.  

Младеновић је уручио признања представницма Црвеног крста Лазаревца, Земуна и Обреновца на оствареним резултатима у прошлој години, док је Јовановић захвалио вишеструким даваоцима крви. Такође, на свечаности су одата признања и учесницима београдских основних и средњих школа који су остварили најбоље резултате на овогодишњем литерарном и ликовном конкурсу „Крв живот значи”, који традационално организује Црвени крст Београда.