четвртак, 17. мај 2018.

Никодијевић: Београд од 18. до 20. маја центар светске кошарке

Председник Скупштине града Никола Никодијевић најавио је данас да се за предстојећи Фајнал фор Евролиге у кошарци очекује више од 15.000 туриста у Београду, који ће од 18. до 20. маја бити центар светске кошарке. 

Он је, гостујућу у јутарњм програму ТВ „Пинк”, истакао да су карте за 17.000 места у „Штарк аерени” распродате, као и да више нема смештајних капацитета у Београду. 

Никодијевић је додао да је само до уторка био пријављен 81 чартер лет, да се очекује највише навијача Фенербахчеа, њих око 8.000, док су неки навијачи смештај потражили и у Новом Саду.

За викенд, очи целог света биће упрте у „Штарк арену”, која је коначно уређена према свим стандардима, навео је Никодијевић, подсетивши да је од отварања 2004, Арена први пут добила сву пратећу опрему. 

– Арена коначно има „медијску коцку” у трајном власништву, лед расвету и првокласно озвучење. Све смо завршили на време и добили смо похвале од Евролиге, а што је најважније сва опрема остаје Београђанима за будуће манифестације – истакао је председник градског парламента и закључио да никада тако захтеван спортски догађај није организован у Београду. 

Он је истакао да се у Београду очекују истинске легенде европске кошаршке, као и велики број НБА скаута. Никодијевић је из навијачког угла истакао да би волео да наш прослављени тренер Жељко Обрадовић освоји 10 европску титулу, и то баш у Београду, али када су екипе у питању, његове симпатије су окренуте Реал Мадриду. 

Прослављени домаћи кошаркаш Горан Грбовић је указао да је финале Евролиге највећи такмичарски кошаркашки догађај у Европи, као и да су се све четири екипе заслужено нашле на финалном турниром.  

Он је подсетио да ове године прославља 30 година од учешћа на свом првом Фајнал фору, када је Партизан освојио треће место.