понедељак, 11. јун 2018.

Весић: Решавамо проблеме у Сурчину и то грађани виде

Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је отварању деветог културно-уметничког фестивала „Бојчинско културно лето” у општини Сурчин које се ове године одржава сваког викенда у јуну, јулу и августу, уз велики број разноврсног програма. Догађају у Сурчину присуствовао је и члан Градског већа Милош Дангубић.

Весић је обраћајући се присутнима на отварању ове манифестације подсетио да је у последње четири године уложено готово пет милиона евра у уређење путева на територији општине Сурчин, да се то јасно види, те да је пут Јаково–Бољевци, обећање из 2015. године, убрзо и реализовано.

– Решавање проблема путева и улица у Сурчину је за нас било важно. Сурчин треба да се уређеује и мислим да сви грађани виде да успевамо да рашавамо проблеме који постоје – нагласио је Весић.

Он је честитао организаторима „Бојчинског културног лета” и додао да не морају све манифестације да се одржавају у центру града.

– Оваквих и сличних догађаја треба да има у свим деловима Београда. Сигуран сам да ћемо до краја године, најкасније до пролећа следеће године, имати прву позоришну представу у Сурчину. Недавно сам имао састанак са директорима београдских позоришта, дечјих и позоришта за одрасле. Направили смо један програм по коме у сваком дому културе, у свакој школи и на свакој сцени коју имамо у приградским општинама барем два пута годишње мора да се одигра дечја и представа за одрасле. То су градска позоришта и људи у приградским деловима имају право да гледају представе које се гледају у центру града. То ћемо радити и ове године, али од следеће ће то бити обавеза – објаснио је заменик градоначелника.

Председник општине Сурчин Стева Шуша такође је подсетио на обећање Горана Весића, дато 2015. године, у вези са реконструкцијом путева у тој општини.

– Желим посебно да захвалим великом пријатељу Сурчина, Горану Весићу, човеку који је 2015. обећао почетак реконструкције наших путева. Путеви су нам сада урађени и да имамо најбоље путеве од свих приградских општина. Он све обећа и уради и много више од тога – рекао је Шуша и искористио прилику да заменику градоначелника предочи још неке пројекте које је потребно реализовати у овој општини.

Како је навео, на територији општине Сурчин тренутно се ради реконстркција и изградња три дома културе, у Бољевцима, Јакову, а у згради Општине Сурчин се гради театар.

– Када ове радове приведемо крају, створићемо услове за све наше младе генерације, наше таленте, да имају одговарајући простор где ће моћи да вежбају и изводе своје програме – казао је Шуша и изразио наду да ће се убрзо на културној сцени појавити и неки сурчински уметник.

– Овога не би било да нисмо иза свега имали градску власт. Ово је најочитији пример политике коју је град имао у смислу равномерног развоја свих општина. Након тога бићемо раме уз раме са свим централним градским општинама. Надам се да ће новоизабрана градска власт остварити континуитет, потпомогнута младим снагама са новим идејама – закључио је Шуша.

„Бојчинско културно лето” има традицију од 2009. године, организује се у Прогару, у амбијенту Бојчинске шуме, заштићеном природном добру, на чијем улазу је смештена летња сцена.