субота, 22. септембар 2018.

Весић: Изградња потходника у Реснику због безбедности грађана

Заменик градоначелникa Горан Весић обишао је данас у Реснику завршен потходник који повезује улице Александра Војиновића и Љубише Јеленковића. Новоизграђени потходник обишли су и директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски као и председник Градске општине Раковица Владан Коцић.

Потходник је изграђен испод девет колосека у склопу реконструкције пруге Распутница-Раковица-Ресник, а његовом изградњом одржано је обећање дато становницима Ресника, посебно насеља Љубиша Јеленковић. 

Весић је истакао да је увек задовољан када се реши неки конкретан проблем грађана, као и да је ово добар пример како заједнички рад општине, града и републике доводи до добрих резултата.

    – Проблем са безбедношћу, јер су становници овог насеља прелазили преко пруге, имало је посредно чак 40.000 људи, а најдиректније 500 домаћинстава насеља Љубиша Јеленковић. Управо захваљујући њиховој иницијативи и општини Раковица, град је иницирао предлог ка Влади, Министарству саобраћаја и „Железници” и дошли смо до изградње потходника који ће решити проблем становника овог насеља. Можда ће некоме ово изгледати као мала инвестиција, али људима који овде живе она је највећа, јер су овуда пролазили са својом децом сваки дан. Сада могу безбедно да прођу, имају и уређене колосеке, станица изгледа лепо и ово је био добар начин да се да пример како се овакви проблеми решавају у 21. веку – рекао је Весић, захваливши се свима који су заједнички радили да се овај пројекат реализује на најбољи начин.

Председник општине Раковица Владан Коцић истакао је да овај објекат веома много значи житељима Ресника.

–    Иницијатива је потекла од претходног председника општине, Милосава Миличковића који је „Железница” прихватила, а подржали град и република, и треба још једном поновити да је за становнике Ресника ово веома значајна ствар, јер се сви осећају безбедније – истакао је Коцић.

Радови на реконструкцији пруге Распутница Г-Раковица-Ресник у дужини од 7,5 километара почели су у марту 2017. године. Као једно од највећих унапређења на овој деоници је управо изградња потходника, док је у склопу реконструкције станице „Ресник” изграђена нова помоћна зграда. Реконструкцијом читаве деонице побољшано је и функционисање Беовоза. 

Осим потходника, у овом делу Ресника је у последњих неколико месеци реализовано и више других инфраструктурних пројеката. Нови асфалт добиле су улице Љубише Јеленковића,  Александра Војиновића, Тодора Маринковића Солунца и Саше Филиповића, док је мало даље извршена обимна реконструкција, доградња и проширење Подавалске улице. Велики део канализације изграђен је у насељу Љубиша Јеленковић, док су у току радови да се канализацијом покрије и остатак насеља. Осим тога отворене су две нове аутобуске линије 506 и 507. Линијa 506 повезује удаљени део Ресника, Патин Мајдан са окретницом у Едварда Грига у овом насељу, док линија 507 повезује Ресник и Кнежевац. Такође, насеље Љубиша Јеленковић је у претходом периоду добило и прво дечије игралиште.