четвртак, 8. новембар 2018.

Градоначелник Београда угостио младе дипломате са три континента

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас полазнике Међународног семинара за младе дипломате под називом „Спољнополитички приоритети и културно наслеђе Републике Србије” из земаља Азије, Африке, Латинске Америке и Кариба у Старом двору.

Градоначелник је иразио задовољство што има част да разговара са младим људима који ће за неколико година водити свет и нагласио да је будућност света пред њима.

– Посебно ми је драго што долазите из земаља које не признају самопрокламовану независност Косова и на томе смо вашим државама захвални. Ваша посета Београду нам је врло значајна, али такође је и вама од важног значаја боравак овде, јер управо Србија са својим главним градом води политику мира и преговора – рекао је Радојичић и додао да млади полазници семинара могу много да науче од српског председника Александра Вучића који презентује политику компромиса и договора.

Он је подсетио на историју Старог двора и њену важност за српску престоницу, као и српску историју и културу.

–Драго ми је да сте имали угодан боравак у Београду и да сте га на прави начин упознали обилазећи бројне историјске и културне објекте и споменике. Надам се да ће вам контакти и знања која сте овде стекли значити у даљој каријери, као и да ћете у своју земљу понети много позитивних искустава – рекао је градоначелник Београда и гостима из десет земаља поручио да су увек добродошли.

У наставку посете полазници семинара обишли су здање Старог двора уз стручно вођење водича.

Међународни семинар за младе дипломате „Спољнополитички приоритети и културно наслеђе Републике Србије" одржава се од 4. до 9. новембра, у организацији Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије.