петак, 25. јануар 2019.

Градоначелник Радојичић угостио просветне раднике на традиционалном Светосавском пријему

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у Старом двору просветне раднике на традиционалном свечаном пријему који се организује поводом школске славе Свети Сава. Поздрављајући госте, градоначелник је подсетио да се вековима поносно сећамо Светог Саве и његових дела. 

– Захвални смо Растку Немањићу на свему што је урадио за нашу цркву, просветитељство, народ. Његову мисију данас настављате ви, а то је тежак и одговоран, али и племенит задатак. Важно ми је да свој посао можете да обављате у адекватним условима и због тога настављамо велики инвестициони талас у школама – истакао је градоначелник обраћајући се просветним радницима.

Он је навео да је ове године Град Београд за овај сектор издвојио 190 милиона динара, што је два пута више од средстава издвојених 2012. године. 

– Данас почињемо реконструкцију ОШ „Краљ Петар Други Карађорђевић”. Расписан је тендер за изградњу нове основне школе у насељу Лештане, што је најзначајнији инвестициони пројекат у школама ове године. Наставићемо да улажемо у образовање, јер је за Град Београд то један од приоритета – истакао је Радојичић.

Догађају су присуствовали секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, в.д. секретара за спорт Драгана Белојевић, подсекретар за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић и помоћница министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић.