уторак, 10. септембар 2019.

Никодијевић: Београд се развија огромном брзином

Најбољу дефиницију Београда и свега што је урађено у протеклих пет година добијамо од људи који периодично долазе у наш главни град. Они кажу да се он развија огромном брзином и да је другачији, модернији и лепши, рекао је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић. То је, додао је он, најбољи комплимент када се подвуче црта.

– Чињеница да је буџет града готово пет стотина милиона евра већи данас него пре пет, шест година говори о томе колико Београд иде напред и да је незапосленост готово преполовљена. Велик је број нових и обновљених саобраћајница, огроман број градилишта, нових фабрика. Затекли смо ситуацију која је била неповољна, превасходно због задужености града и комуналних предузећа. Пет година касније имамо здраве економске параметре, а град не дугује својим јавним предузећима нити за социјална давања. Кредитна способност изузетно је велика и у могућности смо да реално приступимо изградњи београдског метроа, што је био деценијски сан многих Београђана – навео је Никодијевић, подсећајући на још један велики пројекат – „Београд на води”, који се реализује упркос свим нападима.

Он је у емисији „Београд на првом месту” на ТВ „Пинк 3” побројао још неке важне пројекте лоциране веома близу – од „Скајлајна” до новог објекта Клиничког центра Србије. Истовремено, много је урађено и у комуналној области, где је један од важнијих пројеката фабрика за пречишћавање воде „Макиш 2”, захваљујући којој се приступило обнови фабрике „Макиш 1” и након чега Београд има велику корист – стабилно снабдевање водом у наредних педесет година. Још једна већа ствар, подвукао је Никодијевић, јесте то што су изграђене приступне саобраћајнице Мосту на Ади, који је без њих био дисфункционалан, а постављене су и трамвајске шине.    

– Београд је напредовао у свакој области, што мене посебно чини срећним. Можемо сви заједно да будемо поносни на оно шта смо урадили – закључио је Никодијевић.