уторак, 12. јануар 2021.

Јубиларна, двадесета акција добровољног давања крви на стадиону „Рајко Митић”

Сви грађани који су здрави и имају добру вољу позвани су на стадион „Рајко Митић” да у Медија центру добровољно дају крв у петак и суботу, 15. и 16. јануара, од 10 до 18 часова. Фудбалски клуб „Црвена звезда” и Удружење грађана „Делије север” организују ову акцију добровољног давања крви, под већ препознатљивим слоганом „Црвено-бела крв”. 

С обзиром на смањене резерве крви, које су карактеристичне за ово доба године, због новогодишњих и божићних празника, Звездаши су одлучили да, као и увек до сада, покажу солидарност и организују акцију добровољног давања крви како би помогли у превазилажењу насталог дефицита. За све даваоце крви Институт за трансфузију крви Србије и Удружење грађана „Делије север” припремили су мали знак пажње, мајицу, која ће им бити подсетник да су учествовали у јубиларној акцији и донирали крв у тренутку када је то од посебног значаја.

Институт за трансфузију крви Србије такође је обавестио грађане да су хитно потребни даваоци А негативне и 0 негативне крвне групе. Данас, 12. јануара, грађани крв могу дати на следећим локацијама: Институт за трансфузију крви Србије, Светог Саве 39, од 7 до 19 сати, на Савском венцу, Ургентни центар, од 10 до 15 часова, у Новом Београду, Стари Меркатор, од 11 до 16 сати и у истом временском периоду на Чукарици, Пожешка улица, испред Дома здравља.