уторак, 23. фебруар 2021.

Екипе „Водовода” брзо реаговале, по отклањању квара „Београд-пут” санира штету на коловозу

Све расположиве екипе ЈКП „Београдски водовод и канализација” су на терену и према првим проценама очекујемо да ће квар у Улици краља Милана бити отклоњен до 16 часова, изјавио је Владимир Шобот из ЈКП „Београдски водовод и канализација” за ТВ Прва.

Он је подсетио да је данас у раним јутарњим часовима дошло до пуцања цевовода профила 300 милиметара у Улици краља Милана испред броја 13. 

– Екипе су одмах реаговале, затвориле воду и до евентуалне штете, на срећу, није дошло. Воду немају наши потрошачи у центру града, и то у Улици краља Милана, од Светозара Марковића до Драгослава Јовановића, затим Теразије, од Драгослава Јовановића до Призренске улице, у Дечанској улици и Трг Николе Пашића. Околне улице могу имати евентуално умањење притиска – навео је Шобот.

Владимир Шобот је додао да је врло тешко утврдити узрок пуцања неке цеви осим ако унапред нема индикација, што овде није био случај. 

– Иначе, ова цев датира из 1978. или 1979. године. На пуцање цеви могу да утичу и тепмературне разлике, поготово сада када је велика разлика у температури између јутра и вечери, затим старост цеви, али и велико оптерећење саобраћаја – рекао је Шобот.

Он је на крају рекао да чим екипе ЈКП „Београдски водовод и канализација” заврше са радовима, екипе ЈКП „Београд-пут” ће санирати насталу штету на коловозу.