четвртак, 17. јун 2021.

Током лета комплетна обнова вртића „Љоља” на Вождовцу

Током лета почињу радови на комплетној обнови вртића „Љоља” на Вождовцу, за шта ће Секретаријат за образовање и дечју заштиту издвојити око 37 милиона динара, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је данас обишао радове на реконструкцији крова на овом вртићу, што је прва фаза реконструкције која је вредна око 14 милиона динара.

– Радови су при крају, овде је кров дуго правио проблеме при обимним падавинама. Када решимо тај ургентни проблем, током лета почиње и друга фаза обнове овог вртића, за шта смо издвојили додатних око 23 милиона динара – рекао је Гак.

Како је истакао, на овом вртићу ће се осим крова заменити и спољашња столарија, подови, керамика, унутрашња врата, а другом фазом предвиђена је и реконструкција подова, плафона, санитарних чворова.

– Грађевински радови у београдским вртићима су у пуном јеку, дечје установе обнављамоу плански, како бисмо у свим вртићима створили добре услове за боравак деце – рекао је Гак.

Он је најавио да ће ове године и месна заједница Зуце на Вождовцу добити свој први вртић адаптацијом објекта који се некада користио за предшколце.

– То сам грађанима насеља Зуце обећао прошле године, а ове ћемо започети реализацију те идеје – рекао је Гак.

Он је истакао да се на територији целог Београда ради на проширењу капацитета државних предшколских установа градњом и адаптацијом објеката, те да је овај део Вождовца у плану проширења.

Предшколску установу „Чика Јова Змај”, у оквиру које се налази 31 вртић, похађа око 5.400 деце.