петак, 15. октобар 2021.

Захвалност ђака са Косова и Метохије Граду Београду

Триста таблета, поклон Града Београда деци Косова и Метохије подељени су ђацима у просторијама Основне школе „Краљ Милутин” у Грачаници. Таблети су намењени ученицима неколико основних школа са територије централног Косова, односно из Грачанице, Лапљег Села и Доње Гуштерице. 

Начелник Школске управе за Косово и Метохију Иван Запорожац, који је поделио ђацима таблете, истакао је за ТВ Пинк да су на овај начин Влада Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Канцеларија за Косово и Метохију и Град Београд омогућили свим ученицима буду добро опремљени савременим средствима за учење.  

– Ово ће много значити за наше малишане и њихов напредак у даљем школовању. Изузетну захвалност дугујемо Министарству за просвету, Канцеларији за Косово и Метохију и Граду Београду, као и заменику градоначелника Горану Весићу јер су схватили да су ова наставна средства и те како потребна ђацима у даљем напредовању – истакао је Запорожац.

Он је навео да је стигло 300 таблета за читаву територију Косова и Метохије те да је договорено да део буде подељен у централном Косову, а део у Косовском Поморављу. 

– Осмех ових малишана и њихова радост све говоре. Најбитније је да смо помогли породицама којима је помоћ најпотребнија. Међу овом децом имамо ученике који у својој породици имају пет или шест браће и сестара, као и ученике који су јако тешко могли да учествују у онлајн настави – рекао је Запорожац.

Такође, Запорожац је истакао да ће се наставити са пружањем помоћи и у наредном периоду, како би се овој деци унапредили услови за рад и олакшало учење. 

– Ово није ни прва ни последња донација коју спроводи Канцеларија за Косово и Метохију, Влада Србије и Град Београд. Ово је само један у низу поклона и очекујемо да ће их бити и у будућности – рекао је Иван Запорожац.