понедељак, 18. октобар 2021.

Сузбијање крпеља са земље

Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” ће сутра од 10 до 15 часова спроводити акцију сузбијања крпеља уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда, саопштено је из овог предузећа.

Акција сузбијања крпеља, уколико временске прилике дозволе, обухватиће локације: Бањичку шуму, Степин гај, Шумице и околину, Кошутњак, Пионирски град, Ушће са приобаљем и околним парковима, Земунски парк,  Блок 45 – Галовица, Миљаковачку шуму, Филмски град, парк Нова Скојевска, насип од Црвенке до Панчевачког моста, насип од Панчевачког моста до Малог раја, Топчидер, Хајд парк, Звездарску шуму, Миријевски венац, парк Баново брдо, парк Беле воде и Липовачку шуму. По потреби биће обухваћене и друге површине као што су паркови, излетишта, шеталишта, парк шуме, шуме, дечија игралишта, спортски центри и друге зелене површине на којима борави већи број људи и домаћих животиња.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акције.

Препарат који се користи за сузбијање крпеља регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. 

Грађани Београда сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство крпеља позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs