понедељак, 21. октобар 2019.

Београдски фестивал фудбала од 22. до 24. октобра на Тргу републике

Београдски фестивал фудбала, под слоганом „Напад на Острвљане”, од 22. до 24. октобра одржаће се на Тргу републике, у организацији Града Београда.
Посетиоци ће три дана, од 12 од 24 сата, моћи да уживају у малом фудбалу на теренима за стони живи фудбал, као и у стоном фудбалу. Такође ће моћи да се опробају у мерењу јачине шута, као и другим активностима у домену најзначајније споредне ствари на свету.

Инструктори Фудбалског савеза Србије ће сваког дана током трајања овог фестивала од 12 до 15 сати држати јавни час за девојчице и дечаке, како би им кроз забаву указали на све чари фудбалске игре и фер-плеја.

Посетиоци ће у уторак од 12 до 19 сати бити у прилици да виде пехар којим је ФК „Црвена звезда” 1991. године у Токију објединила европску и светску титулу. Фестивал ће посећивати првотимци „Звезде” и „Партизана”, као и представнице женске фудбалске репрезентације Србије. Свакодневно ће бити организован фудбалски камп нашег прослављеног играча Дејана Станковића, док ће фестивал посетити „Djota free style fudbal”, који је изузетно популаран међу децом и омладином од 10 до 20 година.

За посетиоце, рекреативце – младе и старе обезбеђени су поклони Фудбалског савеза Србије и фудбалских клубова „Црвена звезда” и „Партизан”, навели су организатори.