уторак, 19. новембар 2019.

Фондација за младе таленте путем конкурса за талентоване средњошколце ове године додељује укупно 18 милиона динара

Фондација за младе таленте Града Београда расписала је конкурс за доделу новчаних средстава талентованим ученицима средњих школа са територије Београда, у укупној вредности од 18 милиона динара, за набавку неопходне опреме ради даљег неговања талента. Заменик градоначелника Горан Весић навео је да је Фондација ове године определила више новца за талентоване средњошколце, као и да је рок за пријаву 2. децембар.

– Настављамо са одговорном политиком према младима Београда, јер су они наша будућност. Управни одбор ове фондације, који је састављен од еминентних људи из области науке, спорта и уметности, одлучио је да ове године новчана средства у износу од 18 милиона динара определи за средњошколце, за набавку неопходне опреме, како би могли даље да развијају свој таленат. Ове године опредељено је шест милиона динара више него претходне године, па самим тим очекујемо и већи број младих талената којима ће бити одобрена једнократна новчана средства – рекао је Весић.

Он је додао да ће максимални износ који ће се додељивати појединачном кандидату износити 300.000 динара.

– Фондација је до сада реализовала три конкурса, на којима је више од 180 основаца и ученика средњих школа добило новчану подршку за даљи развој њихових талената. Наставићемо да се боримо за њих, како би били поносни на своју земљу и свој град. Они су наши најмлађи амбасадори Београда, а ми смо ту да им пружимо подршку да се за њихове изванредне резултате чује и у свету. Позивам средњошколце Београда да се информишу на сајту Града Београда и Фондације за младе таленте и да се пријаве на конкурс, те да уз помоћ ове фондације обезбеде до 300.000 динара за набавку неопходне опреме, инструмената, реквизита и слично, што ће им помоћи у даљем развоју талента – рекао је Весић.

Директорка Фондације за младе таленте Ана Зекавица истакла је да се значај и потврда доброг и успешног рада ове фондације управо огледа у броју талентоване деце која су кроз конкурсе добила једнократну помоћ.

– Позитиван глас о овој фондацији се из године у годину све даље шири и успешност у спровођењу конкурса, на којима све већи број талентоване деце добија новчана средства како би даље неговала свој таленат, јасан су показатељ да радимо праву ствар, да чувамо младе  и бринемо о њима и стварамо добар систем подршке младим људима – рекла је Ана Зекавица.

Конкурс за доделу новчаних средстава талентованим ученицима средњих школа са територије Београда траје до 2. децембра, а текст конкурса и образац за пријаву могуће је преузети на интернет-сајту Фондације за младе таленте Града Београда.
 

Фото: Архива Беоинфа