petak, 18. maj 2018.

Beogradski noćni market po prvi put u Studentskom parku

Beogradski noćni market, 14. po redu, biće prvi put održan u Studentskom parku, na mestu gde je davne 1824. godine otvorena prva pijaca u Beogradu, poznatija kao Velika pijaca, saopštavaju iz JKP „Gradske pijace”.

U znak sećanja na ovu pijacu, dvodnevna manifestacija održaće se 25. i 26. maja, od 12 do 24 časa, na prostoru gde je ona postojala pre skoro 200 godina, a okupljanje šampiona pijaca, dizajnera, zanatlija, proizvođača hrane i pića na ovoj lokaciji probudiće sliku zaboravljene istorije. 

Iz JKP „Gradske pijace” podsećaju da je ovogodišnji slogan međunarodne kampanje „Love your local market 2018 – Close to your heart” i da će „Beogradske pijace” zajedno sa 4.000 pijaca širom sveta tokom trajanja kampanje ukazivati na očuvanje tradicije i kulture, značaj zdrave i bezbedne hrane, ali i promovisati pijace kao turistički simbol glavnog grada. Kampanja „Close to your heart” trajaće od 17. do 31. maja, a centralna manifestacija JKP „Gradske pijace” biće obeležena upravo na mestu gde je počela istorija dobre kupovine kvalitetnih proizvoda.

Beogradski noćni market organizuju JKP „Gradske pijace” i „Redesign” d.o.o, uz podršku Grada Beograda. Ulaz je slobodan.