sreda, 16. maj 2018.

Do sada 15.000 zahteva za vrtiće

Za nešto više od 7.500 slobodnih mesta u beogradskim vrtićima od početka konkursa do danas je stiglo oko 15.000 zahteva, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je rekao da konkurs traje do kraja ove nedelje, ali da preliminarne liste upisane dece, koje će izaći 11. juna, nisu kraj upisnog procesa.

– Zakon nam daje mogućnost da tamo gde je moguće odobrimo 20 odsto dodatnih mesta, a osim toga Grad Beograd nastavlja da otvara nova mesta u vrtićima, a nastavljamo i saradnju sa privatnim vrtićima – rekao je Gak za TV „Prva”.

On je poručio da je konkurs dočekan sa prethodnom listom čekanja za vrtiće od oko 3.500 dece, što je bilo smanjenje sa prošlogodišnjih 10.000, te da je cilj da se ona dodatno smanjuje tokom godine sa svim aktivnim projektima grada u ovom resoru.

Na pitanje da li beogradskim vrtićima nedostaje vaspitača, Gak je poručio da je sa prosečnom dolaznošću dece od oko 63 odsto, broj vaspitača za sada dovoljan, ali da će se, ukoliko se pokaže neophodnim, razmišljati i o dodatnom zapošljavanju.

Konkurs za mesto u beogradskim vrtićima počeo je 7. maja i trajaće do 18. maja.